Pařížské pečivo

1. června 2016 v 15:10 | Louie |  Recepty
Zdravím všichni milovníci pečení!
Na začátek bych ráda řekla, že tenhle recept je poměrně starý (z kuchařky mojí babičky), takže postup bude asi podle toho vypadat. Budu se snažit to přiblížit pochopitelnému jazyku, ale...no uvidíte sami :) A ještě jeden problém: V receptu není množství jednotlivých ingrediení (kromě vajec)...

-Ingredience-
moučkový cukr, 2 vejce, polohrubá mouka, strouhané oříšky/mandle/rozinky/xxx

A) Vejce, cukr a mouku smícháme dohromady. Netřeme, pouze dobře a pečlivě zamícháme.

B) Plech na pečení potřeme máslem (tady raději upozorním na dobovou nutnost, ale pokud máte normální plech, máslo můžete samozřejmě vynechat). Vezmeme skleničku a označíme kulatý tvar (pokaždé okraj skleničky namočíme v mouce)

C) Do vyznačeného tvaru rozetřeme těsto a na povrchu ho posypeme strouhanými mandlemi/oříšky. (Nastává nejtěžší část pečení, protože v receptu není uvedeno, na kolik stupňů a jak dlouho se má pečivo péct... Podle vlastních zkušeností zvolte obě kritéria, ale doporučila bych cca 160-170°C- pečte do zlatova)

D) Hned po upečení pečivo kulatým nožíkem uvolníme z plechu a necháme prochladnout. (Pečivo je trvanlivé)

P.S. Omlouvám se za zdržení s projektem "Národní kuchyně", ale tenhle týden vaří mamka XD. Do budoucna (nejspíš na pátek) mám naplánovanou Francii :) -Koneckonců malou ochutnávku z Paříže máte již dnes. Doufám, že se Vám cukroví povedlo.

Hodně úspěchů při tvorbě přeje Vaše Louie :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama