Obecně užitečné rady

8. června 2016 v 6:40 | Louie |  Tipy
Zdravím všichni milovníci pečení!
Dnes mám pár typů na ulehčení pečení a různé vychytávky. Bude to asi dost "mišmaš" -od každého něco, ale snad se Vám bude hodit...

1) Při pečení sladkostí -např. palačinek, lívanců, muffinů, cupcaků, vánoček, rolád, dortů, prostě všech dezertů co Vás napadnou (a klidně i při pečení chleba) je dobré mouku přesít přes síto, než ji použijete. Těsto pak bude nadýchanější.

2) Ikdyž to mnohdy stojí více peněz, určitě se hodí doplnit Vaši výbavu o nezbytné pomůcky a trochu do nich investovat. Nemluvím o vařečkách, ale spíš zdobítkách a formách. Např. taková forma na muffiny a cupcaky Vám bez nadsázky usnadní život... Bochánky se pak nerozpadají a mají jednotný tvar. Tato forma se dá pořídit do 200 kč, což vzhledem k výsledkům opravdu není moc. Moje stála 249 kč, teď ji dokonce ještě zlevnili (odkaz dole) a je zatím výborná.

3) Mnohem lepší než granko je kakao a cukr (pokud nutně musí být dezert sladký). V granku jsou totiž i mnohé jiné složky kromě cukru...

4) V receptech se setkáte s informacemi typu na kolik stupňů se má těsto péct. Každá trouba je jiná, proto musíte dobu v troubě a stupně opravdu hlídat. Pak se Vám snadno např. připálí drobenka, jako mně, když jsem pekla jahodový krambl (odkaz dole). Nejlepší je si tuto dobu a stupně vychytat napoprvé, abyste mohli příště stvořit dokonalou pochoutku. Většinou je ideální doba a stupně trochu menší než v receptu. Koneckonců -těsto můžete kdykoli zase dopéct.

Odkazy:
-forma na muffiny: http://www.gastrozone.cz/plech-forma-na-muffiny-neprilnava.html
-jahodový krambl (odkaz je na rebarborový krambl, ale jahodový se peče stejně, jen prostě prohodíte jahody s rebarborou...viz. článek): http://louie-baking.blog.cz/1605/rebarborovy-krambl

P.S.: U každého slova v článku "typ" má být měkké i, tak se omlouvám za chyby, ale špatně se mi to přeučuje... XD

Doufám, že Vám moje rady budou užitečné :)
Hodně úspěchů při tvorbě přeje Vaše Louie :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Veronika Veronika | E-mail | Web | 8. června 2016 v 6:58 | Reagovat

Zajímavý článek. Velice ráda peču, ale ne to vždycky vychází podle mých představ. :d Právě muffiny se mi vždycky "roztečou", děkuju za tip! ^^

2 Louie Louie | 8. června 2016 v 7:03 | Reagovat

Není zač :) Muffiny jsou často kamenem úrazu. Forma to krásně spraví. Jsem ráda, že rada byla užitečná :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama