Babiččin Černoušek (+banánový)

7. června 2016 v 14:15 | Louie |  Recepty
Zdravím všichni milovníci pečení!
Dnes píšu velmi velmi lehký recept, navíc trvající cca 10 minut, který vytvořila moje babička (možná někdo jiný, ale znám ho od ní a nikde jinde jsem ho neviděla...) Zvládne ho opravdu každý. Navíc přidávám i banánovou variantu :)

-Ingredience-
Množství podle potřeby: máslo, kakao, cukr (místo kakaa může být i granko, ale cukr a kakao je podle mě o mnoho lepší. Pokud použijete granko, vynechejte cukr)

A) V misce promícháme cukr a kakao, když máme hotovo, přidáme máslo. Doporučuji nerozehřívat, nemá pak požadovanou chuť. Utřeme do hladkého krému.

B) Necháme cca půl hodiny vychladnout v lednici. Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo prostě jen tak ochutnávat...

Banánová verze:

-Ingredience-
máslo, 1-2 banány, cukr (podle potřeby)

A) V misce rozmačkáme banány do kaše a přidáme cukr, který pečlivě rozmísíme s banány. Poté přidáme máslo a utřeme.
Pozn: toto je samozřejmě zdravější varianta...

Fotky bohužel nepřidám, protože jsem si řekla, že se budu trochu krotit ve sladkém a zvlášť čokoládový černoušek je s množstvím cukru, který zaručí tu spávnou chuť, přímo kalorickou bombou... XD

Hodně úspěchů při tvorbě přeje Vaše Louie :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama