Švédsko: Masové kuličky s brusinkami

26. května 2016 v 20:53 | Louie |  Národní kuchyně
Zdravím všichni milovníci pečení!
Další zemí do projektu "Národní kuchyně" bude Švédsko. Jedna moje kamarádka ví o Švédsku opravdu hodně a poradila mi např. ostružinový koláč z lineckého těsta+smetana. No ale nemohla jsem nikde sehnat ostružiny, tak jsem vybrala ty světoznámé masové kuličky, které určitě znáte třeba z Ikey XD

-Kuličky-
Mleté maso hovězí a vepřové 1:1,mleté maso hovězí a vepřové 1:1, 2-3 lžíce solamylu,200 ml mléka,2 vejce, 1 cibule,1/2 lžičky mletého nového koření,lžička muškátového oříšku,špetka mletého zázvoru,pepř,sůl, máslo na smažení


-Omáčka-
50 g másla, 4 lžíce mouky, 1/2 l vývaru, 150 ml smetany, mletý pepř, sůl

-Příloha-
Brambory vařené ve slupce, brusinky

A) Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.

B) V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Podáváme se selskými brambory (uvaříme ve slupce a těsně před podáváním slupku oloupeme), omáčkou a brusinkami.

Dost jsem to zkrátila, třeba o popis toho, jak se dělá vývarnebo vaří brambory, ale to myslím všichni zvládnete :)
Hodně úspěchů při tvorbě přeje Vaše Louie :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Moonie Moonie | E-mail | Web | 28. května 2016 v 20:29 | Reagovat

Ahojky! To zní naprosto úžasně, voní to až sem xDD btw. Fakt pěkný blog, určitě to někam dotáhneš =) ^-^

2 Louie Louie | Web | 29. května 2016 v 20:30 | Reagovat

Děkuju mockrát :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama