Kanada: Javorové lívanečky bez cukru

24. května 2016 v 20:21 | Louie |  Národní kuchyně
Zdravím všichni milovníci pečení!
Vymyslela jsem takový malý projekt. Nazvu ho "Národní kuchyně". Půjde o to, že celý týden každý den budu psát jeden článek s receptem na nějaké tradiční jídlo dané země. Týden začnu Kanadou a to jednoduchými lívanečky bez cukru.
Ještě k ingrediencím: těsto jsem dělala jen tak z paměti, ne podle receptu a sice se budu snažit, aby to odpovídalo mému výsledku, ale musíte použít svůj kuchařský instinkt XD

-Na asi 15 lívanečků-
těsto: 150 g hrubé mouky, 2 vejce, 0,5l mléka, 0,3l bio (nemusí být) javorového sirupu, (slunečnicový olej)
na ozdobu: 4 lžíce javorového sirupu, skořice

A) Do středně velké mísy nalijte mléko, přidejte vejce, mouku a javorový sirup. Míchejte dokud těsto nebude nadýchané a propracované. Pokud se Vám bude zdát, že je těsto příliš tekuté, přidejte mouku. V opačném případě přilijte mléko.

B) Na pánvičku (nejlépe určenou na palačinky) nalijte trochu slunečnicového oleje. Těsto nanášejte po malých dávkách- tím docílíte krásných, zlatavých a hlavně tenkých lívanců. Smažte po dobu 1-2 minut a často lívance obracejte.

C) Teď už zbývá jen naservírovat. Lívanečky naskládejte přes sebe a navrch polijte javorových sirupem. Pokud se Vás svědomí nebude tížit, můžete porci posypat trochou cukru, ale já jsem zvolila zdravější skořici. Také můžete lívance dochutit jogurtem nebo marmeládou, hříšnější verzí je nutela :)

Hodně úspěchů při tvorbě přeje Vaše Louie :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama